T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Yunus Emre İlkokulu

Yunus Emre İlkokulu

Telefon
0 212 430 06 11
Belgegeçer
0 212 432 00 05
WEB
https://esenleryunusemreio.meb.k12.tr
Adres
HAVAALANI MAH. GÜDEN SK. ISTANBUL ESENLER YUNUS EMRE ILKOKULU BLOK NO 4 ESENLER / İSTANBUL
Vizyon
İçinde yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan, yaşanılan zamanın da bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini bünyesine nüfuz ettiren, aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloğa açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen insanlığın temsilcileri.
Misyon
Esenler Yunus Emre İlkokulu´nun misyonu, Atatürk ilke ve inkılâplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören herkesi Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz 4. sınıflar mendil kapmaca yarışmasında Esenler birincisi olduktan sonra İstanbul 2. olma başarısı göstermiştir.Okulumuz 2016-2017 yılında Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "EN GÜZEL OKUL BENİM OKULUM" Projesi´nde genel kategoride ilçe 2. si seçilmiştir. Okulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nda spor alanında pek çok başarıya imza attı. Geleneksel Çocuk Oyunları Mendil Kapmacada 2007 Doğumlular Esenler Birinciliği Geleneksel Çocuk Oyunları Mendil Kapmacada 2008 Doğumlular Esenler Birinciliği Fiziksel Etkinlikler Yarışmasında; Esenler ilçesinde, 2010 Doğumlular Esenler ikinciliği Fiziksel Etkinlikler Yarışması’nda Esenler ilçesinde 2009 doğumlular Esenler Birinciliği Geleneksel Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca’da İstanbul il genelinde yapılan yarışmalarda; 2008 Doğumlular İstanbul ikinciliği Fiziksel Etkinlikler Yarışması’nda ilde yapılan yarışmalarda ; 2009 Doğumlular İstanbul ikinciliği 2008 Doğumlular İstanbul üçüncülüğü kazandık. Peygamberimize Mektup Yarışması’nda ilkokullarda ilçe birinciliği, Hadis Yarışması’nda ikincilik kazandık. Siyer Yarışması’nda ise tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olduk. Minikler Karate Şampiyonası´nda İstanbul 3.lüğümüz bulunmaktadır.
Öğretmen :73
Öğrenci :1834
Derslik :26
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4205
Öğretim Şekli :İkili
Saatler
Sabah Grubu:08.00 / 12:55 Öğlen Grubu:13:10/18.05
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Bakırköyden 98G Eminönü´nden 33 No´lu Belediye Otobüsleri ile ulaşılabilir.Okulumuzun yanındaki durak adı Mehmet Akif İnan durağıdır.Esenler Metrosu yanından geçen TEPE ve YÜZYIL dolmuşları da okulumuzun yanından geçmektedir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
HAVAALANI MAH. GÜDEN SOK. NO:4 ESENLER/İSTANBUL
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Esenler ilçe merkezine 3 kilometre, İstanbul il merkezine 13 kilometre uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Fiziksel Etkinlikler,Geleneksel Çocuk Oyunları,Satranç.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
En Güzel Okul Benim Okulum Projesi, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi, Eğitimde İyi Örnekler ve Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri, Atık Pil ve Atık Kağıt, Plastik Kapak (Geri Dönüşüm Projeleri) okulumuzda uygulanan projeler arasında yer almaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda Erasmus K2 Projesine başvurulmuş olup, değerlendirme süreci devam etmektedir.
Yazdır